Чт. 19 Вересня 2024

Французька запіканка з рисом і виноградом

Фото з відкритих джерел.

Французи знаються на кухні, а в десертах особливо. Спробуємо і ми приготувати французький десерт, який вразить вас поєднанням незвичних складових.

Інгредієнти:

Рис – 200 грамів,

виноград – 200 грамів,

вода – 400 мілілітрів,

масло вершкове – 50 грамів,

цибуля – 1 штука,

курячий бульйон – 300 мілілітрів,

сир твердий – 50 грамів (натертий),

яйця – 2 штуки,

сухарі панірувальні – 2 столові ложки,

рослинна олія, сіль,  перець – за смаком.

Спосіб приготування:

Промити рис, залити водою, додати дрібку солі й довести до кипіння. Варити на середньому вогні під кришкою до повного вбирання води, приблизно 15 хвилин. Після цього зняти каструлю з вогню і дати рису постояти під кришкою ще 5 хвилин.

Дрібно нарізати цибулю, розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії й обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати рис, перемішати, потім додати курячий бульйон, вершкове масло, сіль і перець за смаком. Готувати, постійно помішуючи, поки бульйон не вбереться в рис. Після цього зняти з вогню і дати суміші охолонути.

Взяти глибоку форму для запікання або невеликі порційні форми. Змастити їх вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями. У великій мисці збити яйця, додати натертий сир, а потім рисову суміш. Добре перемішати. Додати митий виноград і обережно перемішати, щоб не пошкодити ягоди.

Викласти отриману суміш у підготовлену форму, розрівняти й посипати зверху залишками натертого сиру.
Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Дістати запіканку з духовки, дати трохи охолонути й розрізати на порційні шматочки.


Залишити коментар