Пісний рецепт смачного плову

Плов з овочами виходить нітрохи не гірше м’ясного, гриби надають стравам пікантний смак.

Для приготування плову знадобиться:

рис – 1 ст.;

грибний бульйон – 2 ст.;

зелений горошок – 150 г;

мариновані або заморожені опеньки – 150 грамів;

цибуля ріпчаста – 1 шт.;

томатна паста – 2 ч. л.;

зелень;

цукор – пів ложки;

каррі, чорний перець і сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Спочатку готується розсіл зі склянки води, в який додаємо томатну пасту, цукор і сіль. Після закипання розсолу кладемо в нього горошок і проварюємо близько 5 хвилин.

Ріпчасту цибулю необхідно нарізати на невеликі кубики та злегка пасерувати на будь-якому пісному маслі. Тепер до цибулі можна додати опеньки та трохи обсмажити.

Перед закладанням рису в горщики його необхідно ретельно перебрати та кілька разів промити.

Розклавши крупу в горщики, додаємо відвар з горошком, а також цибулю з грибами. Тепер можна страву посолити та додати приправи.

Підготовлену для приготування кашу заливаємо гарячим грибним бульйоном. Після цього всі горщики закриваються кришками й відправляються в духовку, яку попередньо нагрівають до 200 градусів. Готується овочевий плов близько 40 хвилин.


Залишити коментар