Як аграрному бізнесу почати продавати в інтернеті

Аграрний бізнес був і залишається однією з опор української економіки. Разом з тим, він вже не перший рік переживає надскладну ситуацію. Практично одразу після COVID19 почалась повномасштабна війна. Звісно, в таких умовах бізнес гостро потребує підтримки та будь-яких можливостей для нарощення збуту продукції. 

Ми розповімо, як в цьому допоможуть онлайн канали продажів та чим в цьому допоможе платформа зі створення інтернет-магазинів Shop-Express.

Чим буде корисний інтернет-магазин

Чому ми говоримо про інтернет-магазин як ефективну відповідь на виклики, що постають перед агробізнесом? Є одразу кілька причин. Давайте поговоримо про кожну з них.

Відсутні бар’єри для залучення клієнтів

У більшості випадків підприємці агросектору збувають свою продукцію онлайн. Такий підхід стандартний, звичний, зрозумілий. Однак продажі лише через мережу контактів та партнерів не забезпечать потрібну прибутковість агробізнесу в нинішніх умовах.

Інтернет-магазин створює можливості для виходу на глобальний ринок агропродукції.

  • Магазин стає онлайн-представництвом вашого бізнесу. За умови правильної автоматизації замовлення можна приймати та обробляти фактично в режимі 24/7. Звісно ж, вам знадобиться CRM система. Ефективна система продажів онлайн стане конкурентною перевагою бізнесу.
  • Бізнес заощаджує значні суми грошей. Маючи інтернет-магазин, не обов’язково відкривати офіси та представництва в інших регіонах. Також можна перебудувати логістику, зробивши її більш гнучкою та продуктивною. Щодо угод, їх можна укладати дистанційно.
  • Запуск продажів онлайн дає вашому бізнесу більше інструментів для залучення та утримання клієнтів.

Про те, як систематизувати продажі онлайн в аграрному бізнесі та зробити їх більш продуктивними, у відео від Shop-Express.

Впорядкування та систематизація інформації

Запустивши інтернет-магазин та роботу в CRM, ви зможете значно простіше збирати та обробляти інформацію про:

  • клієнтів;
  • замовлення;
  • залишки та складах;
  • необхідні закупівлі та багато іншого.

Завдяки цьому можна приймати більш виважені та продуктивні управлінські рішення з опорою на дані.

Також підприємець зможе більш ефективно керувати фінансами, оперативно реагуючи на будь-які важливі зміни.

Як успішно запустити продажі агропродукції онлайн

Будуючи систему онлайн-продажів, важливо врахувати кілька аспектів.

Створення інтернет-магазина

Створення та запуск інтернет-магазину потрібно починати лише чітко розуміючи бізнес-модель. Найчастіше агробізнес зацікавлений у збуті продукції середніми та великими партіями. В таких випадках потрібен b2b або гуртовий інтернет-магазин із відповідним функціоналом.

Shop-Express — одна з платформ, що дозволяють створити такий інтернет-магазин. Причому це можна зробити самостійно, за кілька днів без послуг програміста. Для агробізнесу ця можливість особливо актуальна.

Логістика

Для агропродукції особливо актуально забезпечити чітку та оперативну логістику. Важливо забезпечити збереження та свіжість продуктів до моменту доставки.

Безпека платежів онлайн

Звісно ж, для будь-якого інтернет-магазина важлива безпека платежів. Для цього потрібні:

  • можливість швидко і просто підключити SSL (TLS) сертифікат, що забезпечить захист з’єднання;
  • швидке підключення надійної платіжної системи;
  • регулярні оновлення платформи, що забезпечать виправлення всіх можливих вразливостей.

Shop-Express відповідає всім цим критеріям та має технічну підтримку, яка допоможе ефективно працювати з інтернет-магазином та вносити потрібні корективи.

Висновки

Створивши інтернет-магазин, виробники агропродукції зможуть розширити коло клієнтів та збільшувати обсяги продажів. Обравши технологічною основною SaaS платформу, можна спростити управління інтернет-магазином. Важливо, щоб обрана платформа відповідала специфічним потребам українського ринку, зокрема, мала інтеграції з платіжними системами та CRM, популярними в Україні.


Залишити коментар