Вт. 30 Квітня 2024

Кілограм картоплі в Франції продають за 50 тис. євро

Знамениту картоплю Le Bonnotte у Франції вирощують на дуже обмеженій площі піщаного ґрунту на острові Noirmoutier у Франції, удобрюючи морською капустою та іншими водоростями.

Ці вишукані бульбоплоди славляться ніжним смаком, кремовою текстурою і тонкою, дуже ніжною шкіркою, розповідає EastFruit. Морський клімат острова, піщаний ґрунт та умови вирощування, багаті на морські водорості, сприяють неповторному смаку та текстурі цієї картоплі.

Зазвичай їх садять наприкінці зими або ранньою весною і прибирають наприкінці весни або початку літа. Картопля Le Bonnotte доступна споживачам протягом дуже короткого періоду часу року, зазвичай з кінця квітня до початку червня. Настільки дорогу картоплю важливо вживати одразу після збирання, щоб насолодитися повною мірою смаку, тому її не зберігають.

Картопля Ле Боннот має розмір від маленького до середнього, часто нагадує молоду картоплю. Неправильна форма бульб цієї картоплі та нерівний зовнішній вигляд додають їм чарівності. Шкірочка картоплі Ле Боннот блідо-жовта або бежева, м’якоть кремово-біла. Ця картопля має воскову текстуру, що робить її ідеальною для варіння, приготування на пару або запікання. Картопля Le Bonnotte цінується за свій горіховий, землистий смак із тонкими відтінками морських водоростей. Деякі описують цей смак як “смак моря”.

Традиційно картоплю Ле Боннот збирають вручну. Фермери акуратно викопують бульби, використовуючи спеціальний інструмент під назвою “bêche à pommes de terre”. Збір врожаю – це свято, і місцеві жителі відзначають його музикою, танцями й застіллям. Чому б і не повеселитися, враховуючи, скільки грошей вони зароблять від продажу цієї картоплі?!!!

Через трудомісткість вирощування та обмежену доступність картопля Le Bonnotte вважається розкішним інгредієнтом. Їхнє обмежене виробництво та унікальний смак сприяють їхній високій ціні, що робить їх делікатесом, що має попит у справжніх гурманів. Якщо, звичайно, ці гурмани по-справжньому багаті, адже купити картоплю за ціною 40-50 тис. євро за кг зможе далеко не кожен.

Американці вперше виростили в лабораторії унікальну рибу


Залишити коментар