Чт. 19 Вересня 2024

Найстаріше підприємство України виставлять на аукціон

Фото з відкритих джерел.

У Фонді держмайна України вирішили, що солеварня у Дрогобичі потребує розвитку. А це можливо лише у випадку за умови приватизації. Відтак, обʼєкт невдовзі можуть виставити на аукціон.

Дрогобицька солеварня – найстаріше підприємство України, яке продовжує виварювати сіль за автентичною середньовічною технологією уже понад 700 років. Через війну в країні, тепер це єдиний виробник харчової солі в Україні. Сьогодні, це підприємство – не просто промисловість, а й місце, яке розвиває туризм в регіоні.

До єдиного майнового комплексу підприємства входить 9 пам’яток архітектури місцевого значення. Відтак пам’ятка може бути приватизована лише за умови укладення майбутнім власником з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронного договору на пам’ятку.

На сьогодні здійснюється підготовка об’єкта до приватизації. Вся наявна інформація та документи щодо об’єкта приватизації будуть розміщені на сайті Фонду та у віртуальній кімнаті даних об’єкта. Торги відбудуться на електронній платформі “Прозорро.Продажі”.

“Наша мета – знайти тих інвесторів, які не лише збережуть історичну спадщину, а й оновлять підприємство”, – повідомляють на сторінці у соцмережі Фонду держмайна України.

Фермер з Хмельниччини вирощує кавуни зі смаком манго


Залишити коментар