Боротьба зі шкідниками восени: найдієвіші методи

З якими шкідниками найкраще боротися восени. Ми навели перелік найдієвіших методів, якими ви можете скористатися.

Боротьба з кротами

Ефективний, але дуже трудомісткий спосіб: укопати по всьому периметру садової ділянки металеві листи або шифер. Якщо глибина складе не менше 70 см, то кроти, найімовірніше, не зможуть проникнути на ділянку.

Городники радять повстромлювати в землю скляні або пластикові пляшки під кутом 45 градусів, горлечком догори. Потік повітря, потрапляючи в пляшку, породжуватиме специфічний неприємний для тварин звук і вони оминатимуть грядки.

Боротьба з мишами

З мишами та щурами потрібно боротися. Відлякувачі гарні для будинку, а ось на ділянці краще встановити пастки й використовувати отрути, варто врахувати, що гризуни взимку люблять ховатися в соломі, тому її рідко використовують, як мульчу або доведеться розмістити в ній приманки з отрутами.

Боротьба зі слимаками

Черевоногі в цю пору готуються до зимівлі. Хтось здивується, але на зиму слимаки йдуть в землю або ховаються в залишках рослинності. До слова: виявити в цю пору кладку паразита — велика удача. Річ у тім, що яйця слимаків переносять найлютіші морози. Краще не церемонитися і використовувати хімічні препарати. За зиму хімія піде в ґрунт і не зашкодить врожаю.

Боротьба з мурахами

Можна боротися народними способами, але якщо по суті, то вони годяться лише як міра профілактики, тобто тимчасовий захід. В цьому випадку дачники використовують аромати, які не подобаються мурашкам. Це можуть бути листя анісу, тирса з перетертим часником та інші.  Можна насипати на мурашник сіль або золу або залити крутим окропом. Однак більш результативним є застосування спеціальних препаратів.


Залишити коментар