Рецепт пирога, який готують на заварці з чаю

xr:d:DAFb0RnZ6kA:203,j:210197993,t:23030520

Чайний пиріг – дуже незвичайний і простий у приготуванні десерт, який готується зі звичайного чорного чаю. Як начинку для такого пирога зазвичай використовують варення або горіхи. Така випічка дуже виручить, коли на кухні не залишилося нічого крім борошна, чаю і залишків варення, але хочеться чогось солодкого.

Інгредієнти:

300 г борошна

склянка чаю

склянка варення

180 г цукру

1 куряче яйце

2 ст. ложки олії

1 ч. ложка харчової соди

Спосіб приготування:

Заваріть чай. У миску насипте цукор, розбийте яйце і збийте міксером до появи пишноти. Влийте охолоджений чай і олію.

В окремому посуді з’єднайте варення та соду, добре перемішайте. Зачекайте, поки сода вступить у реакцію і маса збільшиться вдвічі-втричі. Додайте варення до чайно-яєчної суміші.

Всипте просіяне борошно, тісто має вийти за густотою як на Шарлотку.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 30-40 хвилин.

Зверху готовий пиріг можна присипати пудрою.


Залишити коментар