Сб. 28 Вересня 2024

Як правильно доглядати за доїльним апаратом

Доїльні апарати були розроблені, щоб забезпечити ефективний збір молока та підтримувати здоров’я вимʼя. Щоденне їх використання може призвести до механічних пошкоджень. Тому регулярне технічне обслуговування доїльних апаратів – запорука успішного виробництва молока та здоров’я корів.

Як працює доїльний апарат

Доїльний апарат застосовує періодичний вакуум до дійки, який відкриває дійку і дозволяє молоку витікати. Протягом усього доїння в апараті повинен підтримуватися постійний рівень вакууму. Система пульсації відповідає за підтримку хорошого кровообігу та періодів відпочинку сосків.

Щоденна перевірка доїльного апарату

Щоб переконатися, що ваш доїльний апарат працює ефективно та не пошкоджує дійки ваших корів, мають бути щоденні перевірки. Зокрема, такі:

Перевірте рівень вакууму 

Дійки можуть бути пошкодженими, якщо вакуум не на належному рівні. Тому за потреби варто купити вакуумний насос для доїльного апарату.

Послухайте  пульсатори 

Пульсація повинна бути регулярною. Послухайте  пульсатори  та перевірте апарат, якщо вони не синхронізовані. 

Перевірте отвори для впуску повітря 

Отвори для впуску повітря в затискачі повинні бути розблоковані. Інакше молоко буде видалятися з дійки повільніше, що призведе до великих коливань у вакуумі. Підкладка може зіслизнути, і під час зняття кластера у вкладках буде молоко. Розблокуйте вентиляційні отвори за допомогою відповідного інструменту.      

Перевіряйте дійки, коли чашки знімаються 

Перевіряйте коров’ячі дійки, коли знімаєте доїльний апарат. Якщо вони змінили колір (червоні або сині, чи мають кільця), можливо, виникла така проблема, як високий вакуум, погана пульсація, надмірне доїння або неправильний вибір вкладки. Ви повинні дослідити це. 

Перевірте поведінку корови 

Слідкуйте за коровами, коли їх доять. Якщо ви бачите зміни у їх поведінці, це може свідчити про проблему з доїльним апаратом.

Поради по догляду за молочним насосом

Молочний насос з часом потребує заміни. Тому  варто придбати молочні насоси в інтернет-магазині Tech-Area. Щоб ваш молочний насос працював якомога довше, необхідно дотримуватися кілька правил:

  1. Щоденне промивання молочного насоса.
  2. Переконайтеся, що він прикріплений герметично і не потрапляє повітря.
  3. Не забувайте змінювати фільтри відповідно до інструкції.
  4. Перевіряйте температуру, щоб не було перегріву насоса.

Поради по догляду за вакуумним насосом

  1. Перевірте рівень масла у вакуумному насосі. 
  2. Слід уникати забруднень і постійно очищати вакуумну систему.
  3. Під час роботи має бути забезпечена належна вентиляція.
  4. 4. Необхідне регулярне технічне обслуговування згідно з інструкціями виробника.

Доїльне обладнання використовується до трьох разів на день 365 днів на рік, тому воно повинно утримуватися в ідеальних робочих і чистих умовах. Тому не забувайте ретельно дбати про нього.


Залишити коментар