Сб. 28 Вересня 2024

Молочні ферми в Україні отримали допомогу зі Швейцарії

Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України.

З кінця 2022 року Швейцарія надала гуманітарну допомогу 446 українським молочним господарствам, що становить третину всіх діючих ферм у країні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Підтримку отримали підприємства з областей, які найбільше постраждали від війни, таких як Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Харківська та інші.

У вересні завершилася друга фаза проєкту, під час якої 202 господарства отримали засоби для належного виробництва молока. Це включало засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, серветки для гігієни вимені, рукавички для доярів, а також реактиви для виявлення прихованих форм маститу.

Загалом Швейцарія виділила 4,8 мільйона швейцарських франків ($5,7 млн) для закупівлі необхідних засобів гігієни. Ця підтримка допомогла фермерам зберегти якість молока та забезпечити гігієнічні стандарти в умовах обмеженого доступу до ресурсів через війну.

Координатор проєктів посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич підкреслив, що допомога сприяла підтримці молочного виробництва та його безперебійній роботі під час складних перших місяців війни.
Source: https://landlord.ua/news/shvejczariya-pidtrymala-kozhne-tretye-molochne-gospodarstvo-ukrayiny-zasobamy-gigiyeny


Залишити коментар