Чт. 19 Вересня 2024

Фермер з Хмельниччини вирощує кавуни зі смаком манго

Фото: Суспільне Хмельницький.

20 сортів кавунів різних форм, розмірів та кольорів на 25 сотках присадибної ділянки вирощує фермер з Немичинців, що неподалік Хмельницького, Олександр Машталер.

Про це повідомляє Суспільне.

За його словами, він використовує лише органічні добрива і вже десять років експериментує над виведенням сорту, який би добре зберігався до весни.

Фото: Суспільне Хмельницький.

Видовженої форми американський гібрид кавуна Машталер обрав для вирощування за його смакові властивості.

“Через те, що вирощую екологічно чисту продукцію, не користуюсь мінеральними добривами, а тільки агротехніка і сидеральні культури, то він в мене десь досягає 15—17 кілограмів. Частину цьогорічного урожаю я вже зібрав – на реалізацію, на замовлення. Цей гібрид кавуна вегетує приблизно до початку жовтня”, — каже фермер.

За його словами, понад десять років він вирощує кавуни. Цьогоріч у нього на 25 сотках — 12 сортів різної форми, розміру та кольору

“Вони пристосовані до різних умов вирощування. Їм наш клімат дуже добре підходить”, — каже Машталер.

Олександр Машталер показує на своєму полі маленькі круглі смугасті плоди — гібрид кавуна з ананасом. Каже, за смаком він нагадує манго і дуже соковитий. За його словами, з одної рослини виростає до п’яти кавунів, які дуже швидко дозрівають і мають тонесеньку шкірочку.

Всі свої кавуни Олександр Машталер вирощує з розсади. Її, говорить, в наших умовах висаджує, залежно від погоди, десь після 15-20 травня.

Фермер розповідає, що десять років експериментує над виведенням сорту, який би добре зберігався до весни.

“І деякі результати в мене є — кавун зберігається до лютого та має непогані смакові якості. Тут ось росте такий гібрид кавуна, який буде зберігатися до лютого-березня. Ягоди будуть на полі до перших морозів”, — каже Олександер Машталер.


Залишити коментар