Торт у вигляді вишиваного рушника випекли у Дніпрі

Учні та викладачі Дніпровського центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу випекли торт у формі вишитого рушника завдовжки 2,5 метри.

За словами директорки центру, навчальний заклад вирішив долучитися до гастрономічного відеоконкурсу “Незабутні гастрономічні традиції України. Вишиванка”.

За словами директорки, рушник, вишитий дружиною або мамою, вважався оберегом, тому вирішили випекти торт саме такої форми.

“Чому рушник? Рушник супроводжує людину все життя: від народження до вінчання, до проводжання в останню дорогу – теж з рушником. Ікони в наших домівках теж в рушниках. Це частина генетичного коду українця”, – розповіла Ніна Войтович.

Для бісквіта використали 270 яєць, майже 7 кілограмів борошна та 18 кілограмів повидла.

“Готували ми його не одразу, в один день випекли коржі, а вже наступного збирали докупи й прикрашали”, – каже директорка.

"Генетичний код українця": у Дніпрі виготовили торт-рушник довжиною 2,5 метри
Торт у формі рушника довжиною 2,5 метри. Фото: Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу/Instagram

Ще майже 2 кілограми цукру та кілограм білків пішло для крему, повідомляє Суспільне.

“Глазур зробили з цукрової пудри, майже 2 кілограми та 225 грамів білків. Всі продукти, які ми використовували – винятково українські”, – каже директорка.

Торт, розповіла Ніна Войтович, скуштували самі з колективом, але частину відвезли до Центру соціальної підтримки сімей та дітей у Дніпрі.

"Генетичний код українця": у Дніпрі виготовили торт-рушник довжиною 2,5 метри
Частину торту відвезли до одного з соціальних центрів міста. Фото: Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу/Instagram

“Ми товаришуємо з центрами, де надають соціальну допомогу людям. І от один зі шматків завдовжки 70 сантиметрів ми відвезли туди”, – зазначила вона.

Також директорка центру розповіла, що, окрім випічки, вони готують соління, соуси та інші страви, які передають на фронт для військових.


Залишити коментар