Чт. 16 Травня 2024

Рецепт смачного домашнього зефіру

Домашній зефір не є таким нудким і солодким, як магазинний. Він подобається навіть тим, хто не полюбляє такі солодощі. Технологія приготування заварного зефіру трохи відрізняється від традиційної. Спробуйте і цей варіант – на самому яблучному пюре, без додавання інших фруктів.

Інгредієнти:

Для сиропу: 200 г яблучного пюре, 230 г цукру, 60 г води та 6-7 г агар-агару.

Окремо: 65 г цукру і 65 г яєчного білка.

Приготування:

Перед приготуванням підготуйте кондитерський мішок з насадкою (у мене “закрита зірка”), пергамент, куди будете витискати зефір. Можна на силіконовий чи тефлоновий килимок.

У каструльку із товстим дном всипати цукор, пюре, агар-агар і воду. Все добре вимішати силіконовою лопаткою. Поставити на помірний вогонь. Коли сироп закипів, почати збивати білок на середній швидкості. Коли білок збився на так звану пивну піну, частинками почати додавати цукор, з інтервалом в +/-30 с. Збивати білок до стійких піків і розчинення цукру.

Не забувати помішувати сироп. Його потрібно довести до 106-110 °С. Він повинен стати такої густини як варення, а по часу це десь 7-8 хв після закипання. За цей час уже і білок зіб’ється, тому зняти сироп з вогню і відразу ж тонкою цівкою починати вливати його до білка і продовжувати все це збивати. Збивати вже довго не потрібно, тільки так, щоб білок і сироп об’єдналися і зефір почав робити ніби такі собі печери. Це займе десь 2 хв. Все, зефір готовий.

Тепер швидко перекласти його в мішок і витискати на папір. Готовий зефір потрібно витримати в сухому теплому приміщенні мінімум 8 год. Після цього з’єднати дві частинки зефіру докупи (а можна і не з’єднувати) і обсипати його сумішшю цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю. Зберігати в закритій сухій тарі (якщо відразу ж не з’їсте).


Залишити коментар