Посівний календар на другу половину травня

Фото з відкритих джерел.

З самого початку весни городники заклопотані висіванням та висаджуванням розсади, удобренням рослин та боротьбою з бур’янами. Аби грамотно розподілити городні справи необхідно керуватися сприятливими та несприятливими датами у посівному календарі.

Посівний календар на другу половину травня 2024 року публікує “Апостроф”.

Місячний посівний календар на травень 2024

З 14 по 17 травня – не найкращий час для посіву нових овочів, але ідеальний для пересадки розсади. Ці дні відмінно підходять для догляду за вже посіяними культурами – їх можна підживити, удобрити, прополоти та захистити від можливих заморозків. У саду можна провести обрізку старих гілок, обробку від шкідників та побілку стовбурів. Рясне зволоження ділянки не рекомендується.

З 18 по 21 травня – прекрасний період для посіву баштанних культур, таких як кабачки, дині, кавуни та гарбузи. Також можна садити зелень, соняшник, кукурудзу, огірки, капусту та салати. Розсада добре приживеться. Використання отрутохімікатів допоможе зменшити шкоду від шкідників, проте необхідно утриматися від обрізки дерев та кущів.

З 22 по 24 травня – це дні повного місяця, коли за місячним посівним календарем не рекомендується займатися роботами з рослинами.

З 25 по 28 травня – ідеальний час для посадки картоплі, моркви, зелені та будь-яких інших овочів. Все посаджене добре приживеться. Також можна провести прищипування, живцювання та розмноження рослин, пересадити квіти та овочеву розсаду. Це також час для збору врожаю зелені та ранніх овочів. Проте, не рекомендується занадто рясно поливати і додавати добрива рослинам.

З 29 по 31 травня – відмінний час для боротьби з хворобами, шкідниками та бур’янами; використання пестицидів буде дуже ефективним. Можна приділити час догляду за садом та молодими рослинами, підкопати картоплю та посіяти пізні овочі. Це також чудові дні для посадки троянд. Проте, не рекомендується замочувати насіння, садити кімнатні квіти, а також збирати живці.

Де найкраще садити гарбузи

 

 


Залишити коментар