Секрети догляду за патисонами, щоб вони родили до осені

Squash growing in the garden. Harvest patissons.

Патисони, як і всі городні культури треба вчасно поливати, підживлювати та прополювати. Бур’ян навколо стебла краще порвати руками, бо стебло можна пошкодити сапою. Коріння патисонів знаходиться близько до поверхні.

А щоб не росли бур’яни й затримувалася волога, досвідчені городники мульчують землю навколо кущів. Щоб було більше зав’язі на патисонах, видаляйте по 1-2 листковій частині. Повторюйте процедуру через 4-5 днів, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

Патисони запилюють комахи, щоб залучити ос та інших комах-запилювачів радять покропити кущі солодким розчином. Якщо комах не буде, квіти цвістимуть пустоцвітами й урожаю не буде.

Не допускайте, щоб плоди переростали. Зрізайте вчасно, щоб утворювалися й розвивалися нові зав’язі патисонів, так вони родитимуть довго. Ці овочі люблять рясний полив, але старайтеся, щоб при поливі вода не потрапляла на квіти, квіти можуть загниватися від води. Не допускайте, щоб плоди лежали на землі.

Підживлювати патисони можна розчином курячого посліду 1:10 з водою. Також розчином деревної золи з сірчанокислим амонієм. Потрібно 200 г золи й 20-30 г амонію.

Де найкраще садити гарбузи


Залишити коментар