Пт. 26 Квітня 2024

Малина і апельсин – чудове поєднання для варення на зиму

Важко уявити зиму без ароматного малинового варення. Воно смачне та неймовірно корисне, бо полегшує стан здоров’я при сезонній застуді. Ми захотіли урізноманітнити класичний смак малинового варення та додали до нього м’якуш апельсина, адже цитрусові добре поєднуються з ягодами. Яскравий приклад – варення з ожини та апельсинової цедри, яке вийшло незвичайним.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ВАРЕННЯ З МАЛИНИ ТА АПЕЛЬСИНА
Зважаючи на ваші смакові уподобання, малину можна варити цілою чи попередньої перебити ягоди блендером. Використовуйте будь-який сорт малини – жовту чи червону. З апельсина треба вирізати лише м’якуш, тому що плівки цитруса у варенні нам не потрібні. Ми не радимо збільшувати кількість цукру, щоб він не затьмарив основний смак ароматної ягоди.

ІНГРЕДІЄНТИ
1 кг малини
500 г цукру
30 мл бальзамічного оцту
100 г м’якуша апельсина
цедра половини апельсина

КРОК 1

Підготуйте малину. Візьміть 1 кг ягід та переберіть. Гнилі використовувати не можна, бо вони стануть причиною бродіння варення. Перекладіть малину в каструлю, засипте 500 г цукру та дайте постояти 20-30 хвилин, щоб ягода пустила сік. За бажанням, перебийте блендером.

КРОК 2
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Варіть варення 5-10 хвилин після закипання. Воно може збігати, тому радимо обрати велику каструлю. Банки стерилізуйте зручним для вас способом. Важливо, щоб вони були готові до використання одночасно з варенням.

КРОК 3
Виріжте філе апельсина, нам знадобиться 100 г. Поріжте його на середні шматочки та додайте до малини. Натріть на дрібній тертці цедру половини апельсина, не зачіпляючи білу частину та додайте теж до каструлі. Також цедру за бажанням можна не терти, а акуратно зрізати та подрібнити.

КРОК 4
Слідом за цедрою влийте 30 мл бальзамічного оцту. Варіть варення ще 5 хвилин. У процесі на поверхні суміші буде з’являтися піна. Її потрібно прибрати ложкою.

КРОК 5
Розкладіть варення по стерильним банкам і закрийте кришками. Залиште остигати за кімнатної температури, а потім зберігайте в прохолодному місці до року.


Залишити коментар