Пт. 23 Травня 2025

5 характеристик, які варто врахувати при купівлі кавоварки

Не лише сорт кави визначає смак і аромат напою, а й технологія приготування, вода та навіть посуд. Якщо ви хочете насолоджуватися кавою «як у кав’ярні», варто подбати про якісну кавоварку. Уявіть: лише кілька натискань кнопок — і ви тримаєте в руках гарячий напій. Смачно, правда? Обрати техніку для приготування кави можна за посиланням: https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/cofevarki.html

На що звернути увагу, обираючи кавоварку?

  1. Враховуйте матеріал виготовлення. Естетика важлива, але якісні матеріали — ще важливіші. Обирайте нержавіючу сталь, мідь або латунь, щоб ваша кавоварка працювала надійно протягом багатьох років.
  2. Зверніть увагу на водяний насос. Переконайтеся, що кавоварка оснащена професійним водяним насосом. Саме він відповідає за подачу води під відповідним тиском, що дуже важливо для отримання насиченого аромату та яскравого смаку з кавового помелу.
  3. Зверніть увагу на контроль температури. Якісна кавомашина повинна досягати температури близько 90°C і забезпечувати її стабільність під час екстракції. Бажано, щоб пристрій мав систему контролю температури — чим точніший контроль, тим кращий результат у чашці.
  4. Не забудьте про парову трубку. Якщо ви любите лате або капучино, зверніть увагу на наявність парової трубки, яка відповідає за спінювання молока. Важливо, щоб подача пари була безперервною — це забезпечить ніжну й стійку молочну пінку.
  5. Перевірте типи фільтрів. Якщо ви вважаєте, що кожна чашка кави — це витвір мистецтва, радимо вибрати кавомашину з можливістю використання класичних фільтрів. Деякі моделі також мають універсальний тримач, що дозволяє використовувати як мелену каву, так і порційні капсули.

Рекомендації щодо приготування смачної кави:

  • Правильний помел кави
    Дуже поширеною помилкою є використання неправильно помеленої кави. Існує кілька типів кавоварок, і кожна з них повинна використовувати певний помел. Капсульні кавоварки вимагають дуже дрібного помелу, еспресо-машини — середній помел, тоді як італійські та крапельні кавоварки повинні використовувати грубий помел.
  • Правильна порція
    Що стосується смаків, то в кожного свої вподобання. Дехто любить дуже міцну каву, а інші — трохи слабшу, і кожна людина повинна експериментувати, щоб знайти правильні пропорції для досягнення бажаної консистенції. Однак рекомендують використовувати 10 грамів меленої кави на кожні 180 мілілітрів води.
  • Правильна вода
    Якість води дуже важлива для приготування смачної кави. В ідеалі слід використовувати фільтровану або очищену воду, але ні за яких обставин не можна використовувати її безпосередньо з-під крана.
  • Правильна температура
    Ідеальний спосіб насолодитися нюансами кави — це випити її приблизно через 6 або 7 хвилин після заварювання, коли вона має температуру 40 або 45 градусів. Пам’ятайте, що якщо вип’єте каву занадто гарячою, ви можете не розрізнити смаки, а якщо дати їй охолонути, вона втратить свої властивості.

Ви можете скористатися нашими порадами і обрати для себе найкращу кавоварку.


Залишити коментар