Чт. 28 Березня 2024

Знамениту французьку страву може зготувати кожен

Кіш Лорен – національна французька страва, яка поширена в Лотарингії на північному сході Франції). Кіш – це просто пиріг з різними начинками. Слово «Лорен» вказує на те, що в пиріг був доданий бекон. Ідеальний рецепт ніжного пісочного тіста, що тане в роті, дрібка мускатного горіха, бездоганне поєднання сиру, бекону і вершків дадуть вам відчуття справжньої насолоди. Кіш Лорен – це страва, яку можна їсти як на сніданок, так і на обід (і навіть на вечерю). Він абсолютно універсальний і неймовірний.

Для тіста:

 Для начинки:

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Вершкове масло розм’якшіть за кімнатної температури, після чого наріжте його кубиками. Змішайте борошно, масло, яйця, сіль і замісіть однорідне пісочне тісто. Якщо тісто буде розсипатися, додайте 1-2 ст. л. води або молока (можна і те, і інше).

КРОК 2
Розкачайте качалкою тісто завтовшки 3-5 мм. Викладіть у форму, сформуйте бортик.

КРОК 3
Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть тісто пергаментом і засипте зверху крупою або бобовими (квасоля, сочевиця), щоб тісто почало пропікатися і не здулося. Відправте тісто з бобовими на 20 хвилин в духовку.

КРОК 4
Приготуйте начинку. Наріжте дрібно цибулю і бекон. Розбийте яйце виделкою і змішайте з вершками, молоком і спеціями. Натріть сир на тертці.

КРОК 5
Дістаньте тісто з духовки та зніміть пергамент. Викладіть на тісто цибулю і бекон та залийте молочно-вершковою сумішшю. Суміш повинна покрити начинку. Поставте в духовку на 10 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки, посипте твердим сиром і поставте назад ще на 10 хвилин.

Джерело Клопотенко


Залишити коментар