Пн. 14 Жовтня 2024

Ціни на червоний буряк неприємно дивують

Фото з відкритих джерел.

Минулого тижня в Україні намітилася тенденція підвищення відпускних цін на столові буряки.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Зазначається, що, незважаючи на досить невисокі темпи збуту столових буряків, більшість виробників вирішили переглянути ціни на підвищення.

Так, лише з початку минулого тижня буряки в Україні подорожчали в середньому на 20%. Станом на 4 жовтня відвантаження цієї продукції велося по 10-14 грн/кг ($0,24-0,34/кг) залежно від якості, обсягу партії та регіону виробництва.

Аналітики відмічають, що позаминулого тижня ціновий діапазон у цьому сегменті ринку був на рівні 8-12 грн/кг ($0,19-0,29/кг), а реалізація цієї продукції здійснювалася стабільними темпами.

«Основним фактором подорожчання в даному сегменті стало те, що більшість господарств призупиняють продаж буряків в очікуванні поліпшення цінової ситуації на ринку та відправляють основний обсяг врожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, внаслідок чого загальна пропозиція коренеплодів на ринку почала скорочуватися», – пояснюють експерти.

Наразі ціни на столові буряки в Україні вже в середньому вдвічі вищі, ніж на початку жовтня попереднього року. Однак при цьому учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін може бути тимчасовим явищем. На їхню думку, подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж буряків зі сховищ, що призведе до збільшення постачання і, як наслідок, до зниження цін.

На Одещині зібрали врожай рідкісного горіха


Залишити коментар