Чт. 19 Вересня 2024

Позбутися головного болю допоможе сіль

Традиційній кухонній солі здавна приписують лікувальні властивості – і невипадково! В ній міститься велика кількість макроелементів, які необхідні нашому організму.

Як приготувати сольовий розчин від головного болю? Знадобиться щільна марлева пов’язка, яку потрібно скласти в вісім шарів (її ширина повинна відповідати висоті чола, а довжина – обхвату голови). Візьміть 250 мл звичайної води і нагрійте до температури 60-70 градусів, додайте 2 ч. л. солі без верху і розчиніть її. У вас вийде 8%ний сольовий розчин.

Змочіть марлеву пов’язку у сольовому розчині, злегка відтисніть, розправте і одразу обв’яжіть нею голову, захопивши потилицю, лоб та вуха. Щоб компрес тримався краще, його можна зафіксувати за допомогою косинки. Після цього потрібно лягти. Полегшення можна відчути вже за кілька хвилин, але пов’язку не слід поспішати знімати. Потрібно, щоб тиск нормалізувався. Після цього – помийте голову теплою водою.

Цікаво, що сіль допомагає позбутися навіть сильної мігрені. Для нього вам знадобляться лише три інгредієнти: вода, лимонний сік та сіль. Візьміть склянку води, додайте сік одного лимону і чайну ложку солі. Перемішайте і випийте. Вибираючи інгредієнти, краще візьміть гімалайську рожеву сіль, в якій міститься 80 різних макроелементів, включаючи магній.


Залишити коментар