Кекс “Зебра” на склянці кефіру
Це рецепт з розряду “з нічого” і “за 5 хвилин”. Для тіста треба лише склянка кефіру, три яйця і пів склянки олії, все збити міксером – і готово!
Інгредієнти:
3 яйця,
1 скл. кефіру або кислого молока,
1,5 скл. цукру,
0,5 ч. ложки соди,
1 ст. ложка оцту,
2 скл. борошна,
2 ст. ложки какао,
ваніль,
дрібка солі,
0,5 скл. олії.
Спосіб приготування:
Яйця збити з цукром до пишності, додати кефір, олію, соду, погашену оцтом, ваніль, сіль, трішки збити, додати борошно (але не все: відсипати із 2 скл. 2 столові ложки), ретельно перемішати (можна швидко збити міксером на малих обертах). Розділити тісто навпіл: в одну половину додати 2 ст. ложки борошна, а в другу – 2 ст. ложки какао.
Форму застелити пергаментом, я завжди печу в мультиварці. Викладати у центр по черзі по 1-2 ст. ложки коричневого і білого тіста, доки все не закінчиться. Щоб зробити “квіточку”, треба біля краю форми занурити шпажку у тісто і провести нею до центру форми, а щоб “павутинку” – провести від центру до країв.
Пекти у мультиварці близько 1,5 год (можна привідкрити і глянути, чи готова, проштрикнувши у центрі шпажкою). Коли повністю охолоне, дістати з форми, пройшовшись по колу біля стінок ножем. Після охолодження можна зверху полити шоколадною глазур’ю, посипати горіхами, кокосом – і буде “гостьовий” варіант.
Залишити коментар