Чт. 19 Вересня 2024

За гриби в Польщі штрафують

Фото з відкритих джерел.

Грибний сезон у Польщі розпочався цьогоріч надзвичайно рано, але його пік ще попереду. Поліція нагадала основні правила поведінки в лісі, оскільки за деякі помилки можна заплатити чималі штрафи.

Поради поліціянтів допоможуть зберегти вміст гаманця. Збір грибів у Польщі регулюється двома законами та однією постановою, які містять дуже чітко визначені обмеження.

Слід пам’ятати, що не можна збирати гриби у лісах з рослинністю нижче 4 метрів, біля джерел струмків і річок, місць стоянок для тварин, експериментальних плантацій або ділянок, які піддаються ерозії. Також заборонено збирати гриби, що належать військовим. За такі правопорушення загрожує штраф до 500 злотих.

За збір грибів у національних парках може бути накладено штраф до 500 злотих. Однак це не найвище покарання, які можуть понести недобросовісні грибники.

Відповідно до Кодексу про правопорушення, «знищення підстилки, міцелію та грибів (навіть отруйних) заборонено». У 163 статті Кодексу про дрібні правопорушення такий агресивний збір або знищення неїстівних грибів може призвести до штрафу до 5000 злотих.

Вирушаючи по гриби пам’ятайте, що автомобіль у лісі можна залишати лише у спеціально відведених місцях. Інакше – штраф.

До дельти Дунаю повернулися дикі коні


Залишити коментар