Перець, який допомагає запобігти онкології, вирощують у Туреччині
У районі Самандаг провінції Хатай, що на півдні країни, вирощують перець, який “прискорює метаболізм та захищає від раку”.
Про це повідомляють “Аграрії разом”.
Дослідження показують, що речовина капсаїцин, що міститься в перці виду Самандаг, прискорює метаболізм і запобігає утворенню жирової тканини, створюючи відчуття ситості в організмі, – розповіла дієтологиня Лала Несіл.
Речовина, що надає перцю гостроти, має багато переваг, оскільки вона також забезпечує секрецію гормону щастя. Так, він має природний болезаспокійливий ефект на організм. Дослідження показують, що капсаїцин також корисний при болісному ревматизмі.
За даними Американської асоціації з дослідження раку, капсаїцин також ефективний при лікуванні раку простати. Він бореться з раковими клітинами, перешкоджаючи їх росту. Відомо також, що перець виду Самандаг з високим вмістом антиоксидантів має профілактичну та захисну дію проти хвороб серця та багатьох видів раку. Цей перець має високий вміст вітаміну С збалансовує та зміцнює імунну систему організму.
Це має захисну дію на початку таких захворювань, як грип, особливо в холодні зимові місяці, — пояснила експертка.
Водночас вона не рекомендує вживати самандазький перець людям із захворюваннями шлунка та кишківника, оскільки дуже важливо включати гострий перець в адекватну та збалансовану програму харчування. Також важливо не перестаратися з його споживанням 2-3 перчинами на день.
Залишити коментар