Пісні пампухи на Святвечір
Пишні та запашні, з різними начинками, – без пампушок не буває ні Святвечора, ні Різдва. Як без куті, так і без пампухів, святковий стіл просто неможливо уявити! У кожній сім’ї – свій рецепт приготування.
Інгредієнти:
0,5 л води
50 г дріжджів
¾ скл. цукру
½ ч. ложки куркуми
20 г ванільного цукру
1 кг борошна
2/3 скл. олії
1 ст. ложка спирту
дрібка солі
Спосіб приготування:
У теплу воду додати дріжджі, по ложці цукру і борошна. Перемішати і залишити в теплому місці на 10 хв. Вмішати 1,5 скл. борошна. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 год (має сильно збільшитися в об’ємі). Додати куркуму, сіль, цукор, спирт і ванільний цукор. Спирт у тісто додають для того, щоб пампухи не вбирали олію при смаженні.
Поступово додавати борошно, замісити дуже м’яке ніжне тісто. Насамкінець вмішати олію і вимісити. Залишити в теплому місці на 1 год (має вирости удвоє). Розкачати товщиною 1,5–2 см, склянкою вирізати пампухи і залишити ще на 20–30 хв. Смажити у великій кількості олії на невеликому вогні. Викладати на паперові рушники, притрусити пудрою.
Залишити коментар