Сб. 27 Квітня 2024

Секрет ідеального холодцю

Холодець – досить непроста в приготуванні страва. Навіть у досвідчених господинь іноді холодець виходить каламутним, а його смак – прісним. А вся справа в помилках, допущених на різних стадіях приготування.

Замочіть попередньо м’ясо

Підготовлене для холодцю м’ясо має перебувати в холодній воді 4 – 6 годин. Так із нього вийде все непотрібне, і поверхня м’яса стане м’якшою.

Замініть воду

Першу порцію води слід злити відразу ж після того, як вона почала кипіти. Після цього м’ясо потрібно промити, залити чистою водою і знову поставити каструлю на плиту.

Зробіть слабкий вогонь

Не можна допускати того, щоб бульйон у каструлі постійно вирував. Холодець варитися тільки на слабкому вогні. Тривалість варіння холодцю має становити не менше 5 годин.

Додайте сіль вчасно 

Солити страву потрібно не на початку, а в середині процесу її приготування. Додати сіль бажано за кілька годин до завершення варіння.

Процідіть бульйон

Бульйон слід обов’язково пропустити через кілька шарів марлі. І тільки після цього можна розливати холодець по тарілках.


Залишити коментар