Грінки з печерицями за рецептом невістки Івана Франка

Грінки з печерицями

Грінки з печерицями. Фото: Практична кухня. Забуте і нове.

Покраяні печериці підсмажити з дрібно покраяною цибулею, ложкою масла, в кінці досипати ложку тертого острого сира, ложку тертої булки, посолити, приперчити і прохолодити. Змішати добре з 1-2 сирими яйцями, наложити грубо на присмажені грінки і грінки міцно підігріти.

 (З книги Ольги Франко “Перша українська загально-практична кухня” 1929 р.)

Інгредієнти

  • 1 маленька цибуля
  • 250г печериць
  • 2 ст.л. тертого сиру
  • 1 ст.л. сухарів
  • 1 яйце
  • сіль, перець

Приготування

  1. Дрібно порізати, й підсмажити на маслі, цибулю з печерицями.
  2. Приправити до смаку, додати сир та сухарі, вимішати й почекати, щоб вистигло.
  3. Підсмажити декілька шматочків хліба.
  4. До начинки додати яйце, вимішати, викласти на грінки.
  5. Пекти в розігрітій до 180°рурі 10 хвилин.

Раніше ми писали: Тетеря — старовинна страва, яку любили козаки.

Тетеря — старовинна страва, яку любили козаки


Залишити коментар