Пн. 29 Квітня 2024

Перелік фруктів, які допожуть знизити тиск

Фрукти містять важливі для здоров’я серця поживні речовини, включаючи клітковину, калій та антиоксиданти. Однак є спеціальні фрукти, які завдяки своїм поживним властивостям можуть допомогти стабілізувати або знизити артеріальний тиск.

Доктор медичних наук, кардіолог доктор Девід Сабгір розповів виданню Eating Well про чотири фрукти, які потрібно вживати для боротьби з високим кров’яним тиском.

Банан

“Банани є хорошим джерелом калію, який, як було показано, допомагає боротися з гіпертонією і визнаний своєю здатністю зменшувати вплив натрію в організмі та послаблювати напругу стінок судин”, – пояснює Сабгір.

У раціон варто включити такі страви з бананами, як смузі з авокадо і бананів або шоколадно-кокосові бананові панкейкі.

Авокадо

“Авокадо не тільки містить харчові волокна та ненасичені жири, які пов’язані з серцево-судинним здоров’ям, але також містять 250 міліграмів калію на порцію, що становить третину середнього авокадо”, – говорить він. “А дієта, багата калієм, допомагає компенсувати шкідливий вплив натрію на артеріальний тиск”.

Авокадо можна додати до тостів, а також приготувати екзотичний гуакамоле.

Ягода

“Ягоди містять антиоксиданти, в тому числі антоціани, які, як показують дослідження, можуть допомогти знизити кров’яний тиск”, – стверджує лікар, посилаючись на результати дослідження, опубліковані в 2021 році в журналі Molecular Nutrition & Food Research, які показують зв’язок між більш високим загальним споживанням антоціанів і зниженням ризику серцевих захворювань.

Ягоди можна додавати в смузі і вживати як самостійний десерт.

Ківі

“Будучи хорошим джерелом вітаміну C, ківі може допомогти знизити артеріальний тиск у людей з первинною гіпертонією”, – говорить Сабгір. “Недавні дослідження показали, що щоденна порція ківі може знизити систолічний артеріальний тиск”.

Лікар посилається на дослідження, опубліковане в 2022 році в журналі Nutrients, в якому говориться, що ківі також містить калій. Цей фрукт також можна їсти самостійно або додавати до десерту.


Залишити коментар