Спати найкраще в шкарпетках

Науковці з’ясували, що серед безлічі способів поліпшити сон є один дуже легкий – зігріти ноги. За даними Національного фонду сну у Вірджинії, дослідження показали, що люди, які лягали спати в шкарпетках або використовували інші методи зігрівання ніг, засинали швидше і спали довше.

Доктор Біцюань Луо, науковець-біомедик з Сан-Франциско, розповіла, чому зігрівання ніг допомагає поліпшити якість сну. “Зігрівання ніг може мати позитивний вплив на сон через ефект зниження температури тіла та розслаблення”, – сказала вона.

За словами Луо, внутрішня температура тіла відіграє вирішальну роль у регулюванні циклу сну і неспання. “Коли ми спимо, наша внутрішня температура природним чином падає в рамках нашого циркадного ритму”, – пояснила фахівець.

“Це зниження починається з початку засинання і досягає найнижчої точки рано вранці. Зниження внутрішньої температури тіла допомагає організму заснути й зберегти сон”, – розповіла Лоу.

Зігрівання ніг за допомогою грілки, прийняття теплої ванни, використання ванночки для ніг або носіння теплих шкарпеток, може розширити кровоносні судини в ногах, змушуючи їх розширюватися й утримувати більше крові, пояснила Луо. “Це розширення дозволяє крові більше текти з інших частин тіла до ніг. В результаті воно може допомогти розсіяти тепло і знизити внутрішню температуру тіла”, – пояснила лікар.


Залишити коментар