Вчені винайшли замінник цукру, який допомагає боротися з недугами

Ізраїльський харчовий технологічний стартап CarobWay винайшов чистий замінник цукру із плодів ріжкового дерева. Для демонстрації солодкості він створив із альтернативного цукру прототипи гумки та енергетичного батончика. 

Підсолоджувач має м’який карамельний смак і низький глікемічний індекс (GI) завдяки наявності D-пінітолу. Однак компанія зазначає, що «не завжди можна замінити 100% цукру через характерний смак ріжкового дерева».

«Замінник підходить не для кожного типу продукту, але його чудово застосовувати в чаї з льодом, енергетичних батончиках та шоколадних цукерках з начинкою», – ділиться Уді Алрой, генеральний директор і співзасновник CarobWay.

Підсолоджувач отримують із цілих плодів ріжкового дерева, поживної та стародавньої культури, яка росте в посушливих регіонах. Інші назви рослини, яка належить до родини бобових, – цареградський стручок або солодкий ріжок.

CarobWay використовує запатентований процес для екстракції “цукру” з очищених від кісточок стручків. Кінцевий продукт виглядає як сироп, який можна додавати в їжу та напої.

Підсолоджувач з ріжкового дерева особливо унікальний тим, що містить D-пінітол, рослинну сполуку, яка має легку солодкість і  в організмі. D-пінітол може допомогти знизити рівень цукру в крові, запобігти хворобі Альцгеймера, боротися з раком, зменшити запалення та підвищити імунітет і здоров’я печінки, серед інших ефектів, стверджує компанія.


Залишити коментар