Пт. 29 Березня 2024

Розведення раків – непогане джерело для додаткового заробітку

Розведення раків у домашніх умовах може стати досить непоганим джерелом для додаткового заробітку, працюючи лише три – чотири місяці на рік.

Повідомляє SEEDS.org.ua  за інформацією Busines.in.ua

Ідея ця далеко не нова. Її успішно реалізують у південних областях України. Перше, що знадобиться – водойма, штучна або природна. Це може бути озеро або ставок, що знаходиться неподалік. Якщо у водоймі раків немає, їх можна там оселити, рак – вельми невибагливий мешканець.

Ідея з природним водоймищем теж далеко не нова. Тим паче дивно, що цим видом бізнесу при всій його простоті мало хто займається.

Для прикладу: вирощування промислових видів риб – коропа, товстолоба та білого амура в тому ж ставку або озері вимагає значно більших витрат часу і нервів. А дохід може бути навіть меншим.

Слід враховувати той факт, що раки – канібали. Щоб уникнути скорочення їх кількості, раків слід постійно підгодовувати. Рак із задоволенням їсть черв’яків, мотиля, і навіть звичайну кашу, так що з кормом проблем не виникне. На цьому можна зупинитися. Далі все, що потрібно робити власнику водойми – відловлювати деяку кількість раків для продажу.

Якщо немає можливості орендувати або придбати природну водойму, цілком можливо вирощувати раків в акваріумах. Для цього знадобиться просторе опалюване приміщення для розміщення необхідної кількості акваріумів. В акваріум, як і при утриманні рибок, необхідно постійно нагнітати повітря. На дно потрібно насипати пісок.

Крім того, рак живе в норах, і слід подбати про його “житлоплощі”. Варіантів тут маса. Наприклад, можна використовувати порожню цеглу, невеликі нагромадження каменів. Наявність рослин в акваріумі теж бажана. І, природно, чим більше акваріум, тим краще в ньому будуть почувати себе ваші вихованці, а всі ваші хитрощі і витрати цілком окупляться.

 

 


Залишити коментар