Як правильно обрати твердий сир у магазині

час вживання сиру

Фото з відкритих джерел

Твердий сир — один з улюблених продуктів українців, який майже щодня присутній на столі в кожній родині. Магазини пропонують широкий вибір сирів.

На що варто звернути увагу споживачеві під час вибору твердого сиру в магазині? Розповідаємо:

  • Цілісність упаковки — не повинно бути пошкоджень, набряків, підтікання рідини чи слідів повторного запаювання.

  • Кінцевий термін споживання — сир швидко псується, тому важливо звертати увагу на дату «Вжити до…».

  • Склад — у натуральному твердому сирі мають бути лише молоко, закваска, сіль і сичужний фермент. Наявність «рослинних жирів» або «замінника молочного жиру» свідчить про те, що це сирний продукт, а не справжній сир.

  • Назва продукту — якщо це «сир твердий», то саме так і має бути вказано. Якщо зазначено «сирний продукт» — він дешевший, але відрізняється за складом і якістю.

  • Виробник — на маркуванні має бути зазначена адреса виробника та країна походження.

Важливо! Твердий сир слід зберігати в холодильнику при температурі від 0 °C до +6 °C.

Категорично не радимо купувати сир у місцях стихійної торгівлі, де не дотримуються вимоги безпечності та простежуваності продуктів.


Залишити коментар