Як приготувати смачні сосиски в тісті
Фото з мережі.
Сосиски в тісті – проста й водночас ситна страва, яка добре підходить і для перекусу, і для сімейної вечері. Класичний рецепт з дріжджовим тістом дозволяє приготувати цю випічку навіть початківцям. Ситні сосиски в тісті гарантовано вийдуть з першого разу.
Для приготування знадобляться:
- сосиски – 10 шт.;
- борошно – 400 г;
- вода – 250 мл;
- сухі дріжджі – 5 г;
- вершкове масло – 50 г;
- сіль – 0,5 чайн. л.;
- цукор – 1,5 стол. л.;
- яйце – 1 шт.
Приготування тіста
Спочатку роблять опару: у теплу воду додають цукор, дві ложки борошна і дріжджі. Суміш залишають на 15 хвилин у теплому місці, поки на поверхні не з’явиться піна.
У підготовлену опару всипають решту борошна, додають розтоплене вершкове масло і сіль. Тісто вимішують руками приблизно 10 хвилин, поки воно стане м’яким та однорідним. Потім накривають рушником і залишають підніматися на одну годину.
Формування і випікання
Готове тісто ділять на дві частини та розкачують у тонкі пласти. Нарізають смужками завширшки приблизно 5 см. Кожну сосиску обмотують тістом по спіралі й викладають на деко з пергаментом. Перед випіканням вироби змащують збитим яйцем і залишають ще на 15 хвилин. Випікають у духовці 20 хвилин при температурі 200°.
Смачного!
Читайте також, як приготувати соковиті курячі котлети з сиром.

Залишити коментар