Кому не можна їсти сливи
Фото з відкритих джерел
Запашна слива приваблює не лише своїм солодким ароматом і соковитою м’якоттю. Цей сезонний фрукт давно відомий своїми корисними властивостями: він покращує роботу травної системи, сприяє виведенню токсинів і зміцнює імунітет. Але, як і будь-який продукт, слива має й протипоказання — про них варто пам’ятати, перш ніж додавати фрукт до щоденного раціону.
Про це пише ТСН.
Сливу варто виключити з раціону:
- в разі підвищеної кислотності та виразки шлунку, будь-яких захворювань ШКТ,
- через підвищений вміст цукру у фрукті при цукровому діабеті й ожирінні,
- через сечогінний ефект сливи при ревматизмі, подагрі та сечокам’яній хворобі.
За наявності гастриту та панкреатиту не в гострій формі можна з’їдати не більше 3-4 слив на день після основного приймання їжі.
Вагітним, мамам, що годують, і малюкам варто бути обережними зі сливою, іноді і зовсім краще відмовитися, оскільки слива здатна викликати здуття живота, кишкові коліки і навіть діарею.

Залишити коментар