У Хусті відкрили перший в Україні завод замороженої здоби
Фото: facebook.com/Bakery.Food.Investment.
У місті Хуст на Закарпатті офіційно запрацював перший в Україні завод з виробництва замороженої здоби. Його відкрила компанія BAKERY FOOD INVESTMENT (BFI), яка вже завершила запуск перших виробничих ліній.
Про відкриття підприємства стало відомо з офіційного пресрелізу компанії, передає РБК-Україна.
У травні 2025 року компанія ввела в експлуатацію першу лінію – виробництво здоби швидкої заморозки. Станом на липень працює вже й друга – з виробництва льоду. Загальна сума інвестицій у проєкт склала понад 400 млн грн.
“Ми розуміємо, які ризики зараз щодо зведення нового підприємства. Проте ми також розуміємо свою роль у підтримці країни, у наданні робочих місць та формуванні фундаменту стійкого та надійного партнера держави”, – сказав Олег Міщенко, власник компанії BFI.
До 2027 року компанія планує запустити ще три виробничі лінії: вироби з тіста філо, круасани та донати. Загальна планова потужність підприємства – до 3000 тонн продукції на місяць.
Підприємство розраховане як на внутрішній ринок, так і на експорт. У планах компанії – вивозити до 30% хлібобулочних виробів за кордон. Завод повністю автоматизований і зведений з урахуванням мінімізації зовнішніх ризиків.
“Це фабрика майбутнього. Ми будуємо не просто підприємство, а робимо індустріально-соціальний кластер і ставимо виробництво на новий рівень”, – зазначив Євгеній Міщенко, CEO BFI.
Навколо заводу планують створити публічний простір із кав’ярнею, пекарнею, піцерією, електрозаправкою, ковзанкою та сімейною зоною відпочинку. Цей проєкт орієнтований на громаду та працівників.
Відкриття заводу в Хусті – частина оновленої глобальної стратегії розвитку BFI. У межах цієї стратегії компанія також інвестувала 160 млн грн у модернізацію заводу в Козельці (Чернігівщина), що дозволило збільшити його потужність на 25%.
Зараз BFI забезпечує понад 600 робочих місць. Фінансову підтримку проєкту надав Sense Bank у межах програми «Доступні кредити 5–7–9%» та ініціативи «Джерело енергії».
Читайте також: Завод із переробки конопель запрацював на Житомирщині.

Залишити коментар