Три простих способи заготовити смородину на зиму

смородина з цукром

Ілюстративне фото з мережі.

Смородина з цукром – це не лише смачна зимова заготовка, а й корисний засіб для зміцнення імунітету. Ягоди можна перетерти без варіння, приготувати джем або заморозити у цукровій пудрі. Кожен спосіб має свої особливості та переваги.

Краще обрати чорну смородину, адже вона має унікальні властивості для зміцнення організму. Ягоду можна використовувати як джем до млинців і сирників або додавати в чай при застуді.

Завдяки чорній смородині із цукром, перетертій у м’ясорубці, можна побороти захворювання дихальних шляхів. А ще вона має протизапальну дію на слизову оболонку горла. Крім того, така заготовка допомагає знизити температуру і виводить токсини з організму.

Рецепт без варіння

Перетерта із цукром у м’ясорубці смородина є найоптимальнішим і швидким варіантом заготівля без варіння.

Потрібно:

  • пропустити смородину через м’ясорубку або блендер на невисокій швидкості;
  • на 1 л смородини додайте 2 кг цукру;
  • довести смородину до пюре і залишити на 2-3 години;
  • перелити суміш у банку й поставити в холодильник мінімум на 20 годин.

Варення п’ятихвилинка

Для джему потрібно:

  • промити ягоди і дати стекти воді;
  • пропустити смородину через м’ясорубку;
  • вмішати цукор;
  • скласти ягідну масу в каструлю для варіння;
  • додати трохи води й довести до кипіння;
  • зачекайте ще 3-5 хв. і вимикайте;
  • одразу розлити масу в банки й поставити в холодильник.

Заморожування з цукром

Також багато господинь заморожують смородину, протерту з цукром. Для цього способу на 1 кг ягід додають 500-600 г цукру.

Треба перетерти смородину, засипати цукром і перекласти в банку. Зачекайте, поки розчиняться кристали, і тільки потім ставте їх у морозильну камеру.

Зберігати чорну смородину, протерту з цукром можна не тільки в морозильній камері, але і в темному куточку житла. Якщо цукру додали мало, краще тримати заготовку в холодильнику.

Читайте також: Полуниця без варіння і заморозки: як зберегти свіжий смак ягід на рік.


Залишити коментар