Три простих способи заготовити смородину на зиму
Ілюстративне фото з мережі.
Смородина з цукром – це не лише смачна зимова заготовка, а й корисний засіб для зміцнення імунітету. Ягоди можна перетерти без варіння, приготувати джем або заморозити у цукровій пудрі. Кожен спосіб має свої особливості та переваги.
Краще обрати чорну смородину, адже вона має унікальні властивості для зміцнення організму. Ягоду можна використовувати як джем до млинців і сирників або додавати в чай при застуді.
Завдяки чорній смородині із цукром, перетертій у м’ясорубці, можна побороти захворювання дихальних шляхів. А ще вона має протизапальну дію на слизову оболонку горла. Крім того, така заготовка допомагає знизити температуру і виводить токсини з організму.
Рецепт без варіння
Перетерта із цукром у м’ясорубці смородина є найоптимальнішим і швидким варіантом заготівля без варіння.
Потрібно:
- пропустити смородину через м’ясорубку або блендер на невисокій швидкості;
- на 1 л смородини додайте 2 кг цукру;
- довести смородину до пюре і залишити на 2-3 години;
- перелити суміш у банку й поставити в холодильник мінімум на 20 годин.
Варення п’ятихвилинка
Для джему потрібно:
- промити ягоди і дати стекти воді;
- пропустити смородину через м’ясорубку;
- вмішати цукор;
- скласти ягідну масу в каструлю для варіння;
- додати трохи води й довести до кипіння;
- зачекайте ще 3-5 хв. і вимикайте;
- одразу розлити масу в банки й поставити в холодильник.
Заморожування з цукром
Також багато господинь заморожують смородину, протерту з цукром. Для цього способу на 1 кг ягід додають 500-600 г цукру.
Треба перетерти смородину, засипати цукром і перекласти в банку. Зачекайте, поки розчиняться кристали, і тільки потім ставте їх у морозильну камеру.
Зберігати чорну смородину, протерту з цукром можна не тільки в морозильній камері, але і в темному куточку житла. Якщо цукру додали мало, краще тримати заготовку в холодильнику.
Читайте також: Полуниця без варіння і заморозки: як зберегти свіжий смак ягід на рік.

Залишити коментар