Фермер на Чернігівщині зібрав понад 100 тонн кавунів з трьох гектарів

зібрав кавунів

Фото з відкритих джерел.

На Чернігівщині фермер Роман Литвиненко зібрав більше 100 тонн кавунів зі своїх трьох гектарів землі у селі Вершинова Муравійка. Він виростив приблизно 20 тисяч саджанців кавунів, висаджених на початку червня. Цього сезону вдалось отримати вражаючий урожай, деякі кавуни досягли ваги 20 кілограмів. Про це пише Вісник Ч.

Це вже другий рік, коли Роман займається вирощуванням кавунів. До сімейної справи активно долучаються його батько Володимир та сестра Наталія. Серед вибраних сортів були червоний талісман Ф1 та жовтий оранж кінг.

Наталія Литвиненко зазначила, що жовті кавуни не тільки щільніші, а й корисніші, зокрема для людей із діабетом, оскільки вони покращують кровообіг. Вона додала:

«Червоні вже всі розібрали. Були по 10 гривень за кілограм. Важили 18-20 кілограмів один. Залишилися лише жовті, чотири-п’ять кіло кожен. Продаємо по 15 гривень за кілограм».

Фермери також розповіли, що їхні кавуни можна зберігати до нового року, якщо зберігати їх у погребі. Спочатку покупці не вірили, що такі великі кавуни можуть рости в цьому регіоні, але після перших покупок інформація про якість кавунів поширилась завдяки «сарафанному радіо».

Кавуни Литвиненків вже встигли завоювати популярність не тільки в Куликівці, але й у Чернігові.

кавунів

Сільський майстер з Черкащини навчає плетінню через YouTube

Сільський майстер з Черкащини навчає плетінню через YouTube


Залишити коментар