Ідеальний рецепт цукатів з гарбуза
Цукати з гарбуза рідко зустрінеш в магазинах, тому для багатьох він буде справжньою новинкою. Їх легко приготувати вдома. Цукати з гарбуза виходять неймовірно смачними, і не кожен зможе відразу здогадатися, що це гарбуз.
Інгредієнти:
1 кг вже очищеного та нарізаного гарбуза (краще брати мускатний),
300-400 г цукру,
1 апельсин,
1 лимон,
спеції: паличка кориці + 5-6 шт. гвоздики + 1 шт. анісу,
для зберігання: 10 г кукурудзяного крохмалю + 10 г цукрової пудри.
Спосіб приготування:
Гарбуз нарізаємо товщиною 2 см та знімаємо шкірку. Далі нарізаємо кубиками ~ 2*2 см (не більше). Кладемо у велику каструлю та додаємо цукор, сік та цедру апельсина і лимона, спеції та перемішуємо. Накриваємо кришкою або рушником і залишаємо мінімум на 6 годин, а краще на ніч. За цей час добре виділиться сік гарбуза.
Після цього доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь до невеликого і помішуючи тримаємо 7 хвилин. Даємо повністю охолонути й повторюємо цю процедуру ще 2-4 рази. Останній раз вже не охолоджуємо, а кладемо на сито і даємо сиропу повністю стекти. ⠀
До речі, сироп ні в якому разі не виливаємо! Зберігаємо у холодильнику і смакуємо з млинцями, панкейками, кашами, сирниками тощо.
Шматочки гарбуза викладаємо на деко з пергаментом на відстані один від одного. Сушимо у духовці при температурі 90 г 3-6 годин. Також можна сушити у сушарці. Даємо охолонути та обвалюємо у суміші з кукурудзяного крохмалю та цукрової пудри. Зберігаємо у герметичному контейнері при кімнатній температурі.
Залишити коментар