У Польщі можуть штрафувати за марнування продуктів

Фото з відкритих джерел.

Міністерство сільського господарства Польщі стверджує, що в країні щорічно викидається на смітник майже п’ять мільйонів тонн їжі.

Продавці виступають проти підвищення штрафів за харчові відходи. Виявляється, що плата за кожен кілограм викинутої їжі для власників магазинів підвищиться з 10 до 50 грошів.

У Польщі щорічно викидається майже 5 млн тонн їжі. Лише трохи більше третини відсотка від цієї суми припадає на громадські організації, які роздають харчові продукти нужденним. Тому Міністерство сільського господарства пропонує підвищити штрафи за марнування їжі.

Згідно з пропозиціями змін до законодавства, нові норми стосуватимуться лише продавців. Однак, працівники продовольчих крамниць вважають, що закон повинен торкатися усіх учасників «харчового ланцюга» і звернути увагу на освіту споживачів, оскільки саме на них припадає 60 % викинутих харчових продуктів.

30 % викинутих на смітних харчів припадає на виробників сільськогосподарської продукції й переробні підприємства. До речі, на саму ж торгівлю припадає менш як 7 % харчових відходів.

Ціни на деякі продукти зростуть вже у жовтні


Залишити коментар