Чт. 19 Вересня 2024

Що діється на світовому ринку цибулі

Фото з відкритих джерел.

Про це пише Fresh Plaza.

У Північній Америці ціни зростають у міру того, як змінюються регіони-постачальники цибулі. При цьому пропозиція цибулі всіх розмірів залишається хорошою, враховуючи, що посівні площі та врожайність у районах вирощування цибулі досить типові.

З жовтня минулого року ціни на цибулю в Китаї залишаються надзвичайно високими, відзначаючи рівень цін, який не спостерігався протягом останніх двох десятиліть. Несприятливі погодні умови вплинули якість і термін зберігання цибулі, а високі ціни відлякують споживачів від покупок.

Сільськогосподарський департамент Філіппін схвалив імпорт 16 000 тонн жовтої цибулі. У Південній Африці середня ціна цибулі зберегла тенденцію до зниження. Це стало продовженням зниження цін на цибулю минулого сезону.

З іншого боку, єгипетські виробники у відповідь на торішнє зростання цін, дефіцит та заборону на експорт стали садити більше, що призвело до збільшення виробництва на 1 млн. тонн порівняно з минулим сезоном. Незважаючи на деякий експорт, надвиробництво призвело до різкого падіння цін.

В Італії ситуація з цибулею складна: погода завдала їй «точкової» шкоди. В одних районах вирощування гарна якість та відмінні врожаї, а в інших – дуже низькі врожаї та проблеми зі зберіганням. Не сприяють цьому низькі ціни. Німеччина бореться із хворобами та проблемами з якістю цибулі.


Залишити коментар