Чт. 19 Вересня 2024

Бабусин рецепт ікри з баклажанів

Ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів. Фото: today.ua

В Україні продовжується сезон свіжих овочів, тому господині активно займаються заготовками на зиму. Пропонуємо рецепт смачної баклажанної ікри, за яким цю овочеву закуску готували наші бабусі. Він дуже простий, а результат сподобається навіть справжнім гурманам.

Бабусин рецепт ікри з баклажанів

Інгредієнти (на чотири літрові банки):

  • Баклажани – 2 кілограми
  • Помідори – 1,5 кілограма
  • Морква – 500 грамів
  • Болгарський перець – 300 грамів
  • Цибуля – 500 грамів
  • Часник – 5 зубчиків
  • Червоний гострий перець – одна штука
  • Рослинна олія – 200 мілілітрів
  • Сіль – 1,5 столові ложки
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Оцет – 1 столова ложка

Приготування:

Баклажани потрібно промити та нарізати на кубики.

Перекладіть нарізані овочі у велику миску і залийте їх розчином із холодної води та однієї столової ложки солі.

Залишіть баклажани на 15-20 хвилин, а в цей час займіться рештою овочів.

Цибулю слід очистити і нарізати кубиком.

На сковороді нагрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості.

Перекладіть її у велику каструлю з товстим дном.

Моркву потрібно очистити, натерти на терці, обсмажити і перекласти до цибулі.

Болгарський та гострий перець та помідори слід помити, очистити та нарізати середнім кубиком, а гострий – маленьким.

Злийте воду з баклажанів і злегка відіжміть їх.

Перекладіть їх у сковороду, де раніше смажилися цибуля та морква.

Обсмажити баклажани на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Додайте до них помідори та перець.

Тушкуйте ще 5-7 хвилин.

Після цього перекладіть овочі в каструлю з цибулею і морквою.

Перемішайте та протушкуйте 40 хвилин.

Баклажанну ікру можна перебити блендером або залишити шматочками.

Потім потрібно додати сіль, цукор та подрібнений часник.

Тушкуйте ще 15 хвилин, а потім додайте оцет.

Проваріть ікру ще дві хвилини та зніміть її з вогню.

Розкладіть закуску по підготовленим банкам і закатайте.

Переверніть їх на кришки та залиште до повного остигання під ковдрою.

Раніше ми писали рецепт баклажанів “гармошка”.

Рецепт баклажанів “гармошка”


Залишити коментар