Чт. 19 Вересня 2024

Малинове варення за 5 хвилин: прості рецепти смачних ласощів

малинове варення

Ілюстративне фото з мережі

Малина – це дуже корисна ягода і варення з неї вже давно стало невід’ємною частиною лікування від застуди. Щоб зберегти максимум користі, варто якомога менше піддавати його впливу температури, проте важливо не переборщити, інакше такі закрутки не достоять до зими.

Малинове варення – класичний рецепт

Малинове варення п’ятихвилинка готується дуже швидко, як можна зрозуміти ще з назви. Для нього потрібно взяти:

  • малину – 1 кг;
  • цукор – 800 г;
  • сік одного лимона.

Промийте малину під холодною водою і обсушіть її. Перекладіть її в каструлю і додайте цукор. Розітріть ягоду вінчиком до кашоподібного стану і поставте каструлю на середній вогонь. Постійно помішуючи, варіть варення близько 5 хвилин. Потім помістіть у стерилізовані банки та закатайте.

Малинове варення – рецепт із лимоном і розмарином

Таке малинове варення на зиму підійде для любителів експериментів. Обов’язково спочатку спробуйте розмарин у якійсь іншій страві, щоб розуміти – подобається він вам чи ні. Для приготування візьміть:

  • малину – 500 г;
  • цукор – 300 г;
  • розмарин – 1 гілочка;
  • сік і цедру 1 лимона.

Змішайте малину, цукор, розмарин, лимонний сік і цедру в каструлі. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки малина не почне розпадатися, приблизно 5 хвилин. Видаліть гілочку розмарину, а малину подрібніть на пюре блендером. Далі доведіть варення до кипіння і варіть ще кілька хвилин. Після цього сміливо закручуйте.

Також за бажанням можна приготувати варіант із ваніллю та м’ятою. Для цього замість розмарину та лимону на цю саму кількість цукру та малини візьміть кілька листків м’яти та 1 стручок ванілі. Принцип приготування залишається той самий.

Малинове варення з імбиром та апельсином

Таке густе малинове варення п’ятихвилинка стане в пригоді в осінньо-зимовий період і стане хорошим помічником проти застуд. Для приготування візьміть:

  • малину – 500 г;
  • цукор – 300г;
  • тертий імбир – 1 ч.л.;
  • сік і цедру 1 апельсина.

Змішайте малину, цукор, імбир, апельсиновий сік і цедру в каструлі. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки малина не почне розпадатися, приблизно 5 хвилин. Доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин. Після цього можете закручувати в банках. Для густоти можна купити спеціальні загусники для варення і джемів у магазині.

За бажання можна також приготувати малинове варення без варіння. Але пам’ятайте: його потрібно зберігати в холодильнику і бажано з’їсти протягом кількох днів.

Для приготування малинового варення без варіння вам знадобляться малина, цукор і лимонний сік. Спочатку розімніть малину у великій мисці, додайте цукор і лимонний сік і ретельно перемішайте. Потім дайте суміші постояти близько години, щоб малина виділила сік. Після цього ви можете використовувати варення як начинку для десертів або смузі.


Залишити коментар