Пт. 22 Листопадаа 2024

Рецепт сирника з яблуками за рецептом Лілії Цвіт

Сказати, що це смачно, – замало, це дуууже смачно! Тоненьке тісто, соковита яблучна начинка, ніжний сир…

Інгредієнти:

  • Тісто: 600 г борошна + 1 ч. ложка розпушувача, 250 г маргарину, 2 яйця, 100 г цукру, 120 г сметани. 
  • Яблучна маса: 2 кг яблук (у мене було десь 1,5 кг), 170 г цукру, 30 мл соку лимона (1 лимон), 2 п. киселю (по 40 г) апельсинового (у мене лимонний). 
  • Сирна маса: 1,7 кг сиру, 5 яєць, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру (16 г), 2 п. ванільного пудингу по 40 г (можна замінити крохмалем у тій самій кількості).
  • Форма 20Х35 см.

Спосіб приготування:

До борошна додати розпушувач і розтерти у крихту з маргарином. Додати цукор, сметану, яйця і замісити тісто. Розділити на 2 частини (більшу і меншу) і в холодильник на 2 год.

Почистити яблука і порізати пластинками у посудину, у якій будете тушкувати яблука. Додати цукор, сік лимону, перемішати та тушкувати, щоб яблука стали м’якими. В кінці додати наш кисіль, вимкнути вогонь та гарно перемішати. Накрити та залишити остигати.

Сир гарно збити блендером, додати яйця, цукор, ванільний цукор та цедру з 1 лимона. Вимішати, додати пудинг і розмішати міксером до однорідної маси. Сирна маса має вийти легка, кремоподібна, не дуже густа.

Розкотити більшу частину тіста на пергаменті, підсипавши борошном. Перенести у форму, сформувавши бортики десь близько 3 см. На тісто викласти ще теплу яблучну масу, тоді рівномірно ложкою викласти сирну масу, розрівняти. Тоді шматочками порвати другу частину тіста та викласти на сир. Пекти 1 год при 180 ОС. Дати остигнути у формі.

Можна посипати пудрою.


Залишити коментар