Як правильно зберігати буряк
Кожен досвідчений дачник у запасі має свої перевірені секрети, які допомагають не тільки отримати гарний урожай, але й зберегти його до весни. Що зробити, аби буряки швидко не зіпсувалися в квартирі, підвалі чи погребі. theLime докладніше розповідає про це.
Як зберігати буряк у квартирі?
Не впадайте у відчай, якщо у вас немає підвала чи погреба – буряк добре зберігається і в умовах звичайної квартири.
1. Балкон
Для зберігання овочів багато хто використовує утеплений балкон. Урожай розкладаємо в дерев’яні або пластикові ящики з піском, тирсою або сіллю. Взимку необхідно контролювати, щоб температура у зоні зберігання не опускалася нижче нуля.
2. Кладовка або будь-яке інше підсобне приміщення
Коренеплоди також добре зберігаються в коморах, шафах та інших підсобних приміщеннях. Головне – забезпечити постійний приплив повітря та розмістити коробки з буряком подалі від систем опалення та яскравого світла.
3. Холодильник
Буряк можна зберігати в холодильнику, загорнувши кожен коренеплід у папір чи фольгу. Таким чином вони зберігають свіжість протягом 1-1,5 місяця.
Як зберігати буряк у погребі чи підвалі?
Зазначимо, що перед тим, як закладати буряки на зберігання у підвал або льох, його необхідно просушити, обробити хлорним вапном, перевірити вентиляцію та забезпечити вільний доступ повітря.
Оптимальна температура для коренеплодів – від 0 до + 2°С, вологість – трохи більше 80%.
1. Ящик або контейнер
Оптимальний варіант для зберігання – це ящики або пластикові контейнери, заповнені торфом, тирсою або золою.
2. Мішок
У великі мішки об’ємом до 40 кг необхідно викласти сухі бульби та розмістити їх у погребі. Важлива умова – не зав’язувати їх, щоб залишався доступ повітря до коренеплодів.
3. На картоплі
Можна розсипати буряки поверх картоплі. Справа в тому, що картопля забезпечує необхідний рівень вологості.
4. У піску
На дно дерев’яних ящиків висипаємо пісок, потім викладаємо буряк і присипаємо зверху сумішшю із солі та піску.
5. У глині
Це старовинний спосіб зберігання овочів. Суху глину розводимо водою до стану густої сметани. Коренеплоди вимочуємо в цьому розчині, просушуємо і відправляємо на зберігання. Так буряк зберігається довго, не гниє і захищений від шкідників.
Залишити коментар