Грінки з печерицями за рецептом невістки Івана Франка
Покраяні печериці підсмажити з дрібно покраяною цибулею, ложкою масла, в кінці досипати ложку тертого острого сира, ложку тертої булки, посолити, приперчити і прохолодити. Змішати добре з 1-2 сирими яйцями, наложити грубо на присмажені грінки і грінки міцно підігріти.
(З книги Ольги Франко “Перша українська загально-практична кухня” 1929 р.)
Інгредієнти
- 1 маленька цибуля
- 250г печериць
- 2 ст.л. тертого сиру
- 1 ст.л. сухарів
- 1 яйце
- сіль, перець
Приготування
- Дрібно порізати, й підсмажити на маслі, цибулю з печерицями.
- Приправити до смаку, додати сир та сухарі, вимішати й почекати, щоб вистигло.
- Підсмажити декілька шматочків хліба.
- До начинки додати яйце, вимішати, викласти на грінки.
- Пекти в розігрітій до 180°рурі 10 хвилин.
Раніше ми писали: Тетеря — старовинна страва, яку любили козаки.
Залишити коментар