Пн. 16 Вересня 2024

Уряд затвердив грошову допомогу на опалення для прифронтових регіонів

Хто може отримати 21 тисячу гривень на домогосподарство.

грошова допомога на опалення

Ілюстративне фото з мережі.

Уряд України затвердив новий порядок надання одноразової грошової допомоги населенню на придбання твердого пічного побутового палива для опалювального сезону 2024/25 року. Програма спрямована на підтримку жителів прифронтових та прикордонних регіонів країни. Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив про деталі цієї ініціативи та зміни у програмі пільгового іпотечного кредитування для внутрішньо переміщених осіб.

Хто має право на допомогу?

Одержувачами грошової допомоги на опалення є особи, які фактично проживають у визначених областях України. Це стосується Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей. Право на допомогу мають мешканці 10-кілометрової зони від державного кордону з Російською Федерацією або лінії зіткнення, а також територій активних бойових дій та тимчасово окупованих територій.

Важливою умовою є проживання у житлових будинках або приміщеннях, які опалюються твердим пічним побутовим паливом. Перелік конкретних територіальних громад та населених пунктів, жителі яких можуть отримати допомогу, визначається відповідними обласними державними адміністраціями або військовими адміністраціями.

Розмір та джерело фінансування

Встановлено, що розмір грошової допомоги на опалення становить 21 тисячу гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний період 2024/25 року. Фінансування цієї програми здійснюється за рахунок коштів міжнародних організацій, що свідчить про міжнародну підтримку України у складний час.

Зміни у програмі іпотечного кредитування

Паралельно з впровадженням програми допомоги на опалення, уряд вніс зміни до Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб. Ці зміни стосуються процедури подання заяв та перевірки інформації про заявників.

Міністерству цифрової трансформації України доручено до 1 січня 2025 року забезпечити модернізацію та впровадження послуги подачі заяв в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг. До того часу заяви подаватимуться особисто до відділень Держмолодьжитла.

Уточнено вимоги щодо перевірки доходів заявників та виключено деякі обмеження, пов’язані з перевіркою наявності житла у власності членів сім’ї заявника.

Ці зміни спрямовані на спрощення процедури отримання допомоги та забезпечення більш ефективної підтримки внутрішньо переміщених осіб у вирішенні житлових питань.

Раніше ми писали про те, що Уряд запускає масштабні програми підтримки децентралізованої енергетики.

Уряд запускає масштабні програми підтримки децентралізованої енергетики


Залишити коментар