Пн. 29 Квітня 2024

Деякі дієти провокують набір ваги

Tape bottom food vegetable healthy diet

Не всі модні низьковуглеводні дієти однаково корисні, коли справа стосується підтримки ваги. Деякі з них можуть навіть спровокувати набір кількох кілограмів, йдеться в новому дослідженні Гарварду.

Згідно з результатами, люди, які дотримуються низьковуглеводної дієти з упором на рослинні білки й корисні жири, мають більше шансів стримати зайву вагу в перспективі, ніж ті, хто дотримується низьковуглеводної дієти, що складається в основному з м’яса і шкідливих жирів, пише New York Post.

В ході дослідження вчені з’ясували, що здорові люди, які сидять на низьковуглеводній дієті, втратили в середньому 4,9 фунта за чотири роки, в той час, як ті, хто сидять на інших низьковуглеводних дієтах додали у вазі за цей час.

“Ключовим висновком тут є те, що не всі дієти з низьким вмістом вуглеводів однакові, коли мова йде про контроль ваги в довгостроковій перспективі”, – пояснив старший автор дослідження Ци Сун.

Інші новини про дієти

Однією з найпопулярніших і ефективних дій є середземноморська дієта. Її рекомендують як лікарі, так і дієтологи. Вони відзначають, що ця дієта добре показує себе не тільки в боротьбі із зайвою вагою, але і в правильному харчуванні.


Залишити коментар