Ніколи не садіть суницю після часнику

Сівозміна – це дуже важлива тема в сільськогосподарському виробництві, яка призначена передусім для стійкого відновлення та підвищення родючості ґрунту. Детальніше про те, які культури краще сіяти на ділянці, де в подальшому буде рости суниця, розповіла консультантка з ягідництва Ірина Кобринець на своїй сторінці у фейсбуці.

“Отож, попередник для суниці має бути такий, який достатньо рано звільняє поле, щоб можна було його якісно підготувати до посадки. Наприклад, це можуть бути зернові культури або деякі овочі. Якщо поле дуже забур’янене або це цілина, яка не оброблялася десятки років, то, на мою думку, підготовці такого поля потрібно виділити цілий рік, щоб двічі внести гербіциди, якісно його виорати, посіяти сидерат та встигнути заробити його”, – зазначила Ірина Кобринець.

За її словами, якщо ж фермер планує вирощувати органічну ягоду, то процес підготовки може бути ще тривалішим. Так, в цьому випадку для боротьби з бур’янами використовують методи «виснаження» та «удушення».

“Кращими попередниками для суниці є деякі зернові (пшениця, жито) та зернобобові культури, овочі (морква, шпинат, кукурудза, салат, редиска, бобові). Ідеальний попередник – сидеральні культури, зокрема редька олійна, гірчиця, жито, чорнобривці. Натомість небажані попередники для суниці – ячмінь, ріпак, соняшник, цибуля, часник, пасльонові”, – розповіла Ірина Кобринець.


Залишити коментар