Нд. 28 Квітня 2024

Болгарія планує скоротити імпорт овочів та фруктів

Болгарія скоротить надмірний імпорт фруктів та овочів, щоб стимулювати місцеве виробництво, заявив міністр сільського господарства Кирило Ватів. За його словами, уряд готує закон, який регулює цю торгівлю.

Про це пише Euractiv.

Майже 80% фруктів та овочів, які споживаються в Болгарії, імпортується, як і 50% м’яса, що викликає протести місцевих виробників.

“Імпортувати (стільки) фруктів та овочів – це абсурд. Не вистачає правил торгівлі сільськогосподарською продукцією та продовольством. Ми готуємо такий закон (для регулювання торгівлі)”, – сказав міністр.

Болгарське сільське господарство має давні традиції вирощування фруктів та овочів завдяки гарним ґрунтам та клімату, але в останні роки спостерігається значний спад виробництва та зростання імпорту. Фермери вже багато років вимагають від держави захисту місцевого виробництва, але мало що зробили для розвитку кооперативів, щоби пропонувати великі обсяги сільськогосподарської продукції на міжнародні ринки.

Найбільший імпорт фруктів та овочів у Болгарію здійснюється з Туреччини та Греції.

“Необхідно запровадити правила регулювання комерційних відносин по всьому продовольчому ланцюжку від поля до полиці магазину”, – сказав Ватєв.

Він додав, що Болгарія є однією з найкращих країн Європи за якістю продуктів харчування, оскільки в ній зареєстровано найменше випадків харчових отруєнь.

Україна експортувала більше меду, ніж торік


Залишити коментар