Пн. 29 Квітня 2024

Пісні пампухи на Святвечір

Пишні та запашні, з різними начинками, – без пампушок не буває ні Святвечора, ні Різдва. Як без куті, так і без пампухів, святковий стіл просто неможливо уявити! У кожній сім’ї – свій рецепт приготування.

Інгредієнти:

0,5 л води

50 г дріжджів

¾ скл. цукру

½ ч. ложки куркуми

20 г ванільного цукру

1 кг борошна

2/3 скл. олії

1 ст. ложка спирту

дрібка солі

Спосіб приготування:

У теплу воду додати дріжджі, по ложці цукру і борошна. Перемішати і залишити в теплому місці на 10 хв. Вмішати 1,5 скл. борошна. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 год (має сильно збільшитися в об’ємі). Додати куркуму, сіль, цукор, спирт і ванільний цукор. Спирт у тісто додають для того, щоб пампухи не вбирали олію при смаженні.

Поступово додавати борошно, замісити дуже м’яке ніжне тісто. Насамкінець вмішати олію і вимісити. Залишити в теплому місці на 1 год (має вирости удвоє). Розкачати товщиною 1,5–2 см, склянкою вирізати пампухи і залишити ще на 20–30 хв. Смажити у великій кількості олії на невеликому вогні. Викладати на паперові рушники, притрусити пудрою.

Секрет ідеального холодцю

 

 


Залишити коментар