Молочна продукція з України має доступ до Єдиного ринку ЄС

Український молочний сектор є частиною європейської молочної родини. Про це заявив генеральний секретар Європейської Молочної Асоціації (EDA) Олександр Антон, передає UA-82,5 у Телеграмі.

Він зазначив, що EDA разом зі Спілкою молочних підпрєимств України дбає про те, щоб важливість українського молочного сектору була визнана у Брюсселі на рівні ЄС – це не завжди легко, оскільки інші агропродовольчі сектори, як правило, займають більш помітне місце в публічних дебатах.

«В Україні вже є 55 молочних переробних майданчиків з дозволом на експорт української молочної продукції до ЄС. Зараз діють політики “без тарифів, без квот” та “автономні торговельні заходи ЄС”: це означає, що українська молочна продукція на даний момент має доступ до Єдиного ринку ЄС. Наша задача – довгострокова дія цих політик», – додав він.

Фахівець зауважив, що EDA прагне інтегрувати український молочний сектор до програми ЄС, яка передбачає допомогу Україні на €50 млрд на наступні чотири роки.

«Ми почали працювати над наступною Спільною аграрною політикою ЄС, яка діятиме з 2027 року і яка так чи інакше має бути “придатною для України” – ми вже ведемо дискусії з політикам ЄС щодо різних інтеграційних сценаріїв», – підсумував Олександр Антон.

Ціна на цибулю невпинно зростає


Залишити коментар