Пн. 29 Квітня 2024

Свинина помітно подешевшала

Ціни на свинину на рубежі сезонів станом на початок грудня продовжують зниження та становлять 65-68 грн/кг. При цьому, лише за останні два тижні вартість опустилася на 10%.

Про це повідомляє асоціація “Свинарі України”.

Так, у повідомленні зазначається, що середньозважена ціна заготівлі свинини другий тиждень поспіль втрачає по 5%. На початок грудня вона становила 66,1 грн/кг. Близькі до цієї позначки ціни на свинину у західних та центральних регіонах, а на сході та півдні – трохи вищі.

Минулого тижня м’ясо свиней забійних кондицій минулого тижня купували по 65-68 грн/кг, хоча ціни періодично то опускалися, то знижувалися.

Аналітики зазначають, що суттєво менші постачання імпортної сировини наприкінці осені майже нівелюють зовнішній вплив на ціни закупівлі. Тож ажіотажу перед Новим роком не очікується.

Проте прогнози від окремих представників м’ясопереробки неоднозначні через зниження закупівлі переробниками м’яса та скорочення ними обсягів запасів. На їхню думку, у першій декаді місяця та напередодні свят ціна закупівлі має відновитися.

Понад 20 тисяч курей знищили у Бельгії через небезпечний грип


Залишити коментар